VSS T16 joukkueen valtakunnalliset sarjapelit Stars Areenalla.
Julkaistu: 19.10.2021 14.42

Häme Stars - Vihdin Salisudet

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Häme Stars. Häme lähti peliin selkeänä ennakkosuosikkina, koska ensimmäisessä kohtaamisessa Häme vei Susista voiton 8-2 lukemin. Edellisessä kohtaamisessa Susipelaajien kunto loppui toisen erän jälkeen, koska pelasimme kaksi peliä kahdella ketjulla ja Häme pelin viimeisen erän vain yhdeksällä kenttäpelaajalla. Tästä pelistä jäi siis pikkuisen kalavelkoja maksettavaksi.

Espoon peleihin Sudet saivat kokoonpanoonsa normaalia enemmän pelaajia kasaan ja se näkyi liikkeessä sekä tekemisessä ylipäätään. Häme Stars pelin ensimmäinen erä Susilta oli melko hermostunutta ja pallo pomppi normaalia enemmän sekä puolustusvirheitä sattui harvinaisen paljon. Onneksi Una maalissa oli todella liekeissä ja piti torjunnoillaan sudet pelissä mukana. Toisessa erässä Sudet alkoivat saada pelistä kiinni ja peli eteni tasaisissa merkeissä pelin loppuun saakka. Valmennuksen mielestä tasapeli tuntui jopa voitolta. Peli-ilme oli läpi ottelun hyvä ja peli meni kokoajan eteenpäin. Susien hyökkäys pelaaminen oli paljon parempaa, kuin meidän edellisessä Häme Stars kohtaamisessa. Vielä kun aletaan saada vedot maalia kohti sekä vedot ohitse ensimmäisestä vastustajan pelaajasta, niin alkaa maaliverkot soimaan vastustajan maalissa.

Turnauksen toimihenkilöt antoivat susien ottelun parhaan pelaajan palkinnon maalivahti Unalla, joka oli ilmiömäisessä kunnossa läpi ottelun. Joukkueen tsemppari palkinnon sai Aada, joka uhrautui useasti pallon tielle ja sai useamman pallonjäljen jalkoihinsa. Susien työmyyrä palkinnon sai Jannica, joka teki töitä todella hyvällä asenteella puolustajana sekä oli todella aktiivinen hyökkäyspäässäkin. Joukkue oli täynnä onnistujia ja on ilo nähdä kuinka pelaajat ovat taas menneet kehityksessä eteenpäin.

Vastustaja oli selkäesti harmissaan tasapelistä meitä vastaan. Häme lähti todella sisuuntuneina toiseen peliinsä sarjakärki Oulua vastaan. Häme voitti oululaiset (SSRA) 4-2, joka on todella kova saavutus.

O2 Jyväskylä - Vihdin Salisudet

Sudet olivat voittaneet O2:en edellisessä kohtaamisessa ja valmennuksella oli pieni pelko, että otteluun lähdetään liian luottavaisin mielin. Ensimmäinen erä oli jälleen kerran Susilta melko heikko, koska vastustaja pääsi liian helposti hyville maalipaikoille. Toisen erän aikana Sudet alkoivat löytää lääkkeet vastustajan vaaralliseen karvauspelaamiseen ja pelin painopiste siirtyi enemmän O2:en päätyyn. Mitä pidemmälle ottelu jatkui, niin sitä selvemmin Sudet pääsivät niskan päällä. Silti O2 pääsi muutamia kertoja todella vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta Una maalilla torjui ne kylmän viileästi. Ottelun viimeisessä erässä vastustajan maalivahti torjui yhteensä 13 kertaa ja Una samassa ajassa 3 kertaa. Valitettavasti jälleen kerran suurin osa vedoistamme meni ohi, yli ja mitä muuta vielä =)

O2:lle annettiin aivan ottelun lopussa rangaistuslaukaus, mutta vastustajan rangaistuslaukauksen vetäjä "törmäsi" muuriin nimeltä Una. Ottelu oli tuolloin tilanteessa 1-3 ja joihin lukemiin peli päättyikin.

Näin ollen sunnuntain peleistä matkasi yhteensä kolme sarjapistettä Vihtiin. Sunnuntain pelien selkein onnistuminen oli se, että päästimme vain yhden maalin kahdessa pelissä. Tämä kertoo joukkueemme korkeasta puolustusasenteesta ja hyvästä joukkuepelaamisesta.

Turnauksen toimihenkilöt antoivat susien ottelun parhaan pelaajan palkinnon Emmille, joka pelasi kaksi tosi hyvää ottelua ja Emmi teki kovasti töitä joka suuntaan. Joukkueen tsemppari palkinnon sai Miisa, joka pääsi useamman kerran hyvällä maalintekopaikalle ja jaksoi pelata koko ottelun todella hyvällä peliasenteella. Susien työmyyrä palkinnon sai Elina, joka onnistui tekemään pelissä kaksi maalia sekä oli jatkuvaan puolustuksen apuna ja Elina pelasi elämänsä ensimmäiset sarjapelit laitahyökkääjänä eli ei hullumpi uuden pelipaikan kokeilu.

Saimme peleihin myös uuden Oilerssin r-pelaajan eli Naten, joka pelasi todella hyvät ottelut uudessa joukkueessa. Paljon hyviä syöttöjä näimme Natelta sekä muutamia hyviä vetoja maalia kohti. Mutta ennen kaikkea Natte pelasi todella hyvin puolustuspäässä.

Seuraavat pelit ovat 6.11 Hämeenlinnassa, jolloin peleissä on entistä enemmän panosta, koska yksikään joukkue ei ole vielä varmistanut paikkaansa SM-sarjassa.