Miehet M2, M4D 2. lohko

Huuru - VSS   3 - 2

Campo Center, kenttä 2

Susien kamppailu historiallisella jatkumolla palkittiin kahdella pisteellä

Lokakuun 23. ei ole mikä tahansa päivä. Esimerkiksi Ussherin-Lightfootin kalenterin mukaan tätä päivää edeltäneenä yönä vuonna 4004 eaa. luotiin maailmankaikkeus, vuonna 1911 lentokonetta käytettiin ensimmäistä kertaa sodassa, 1941 Disney-elokuva ”Dumbo” sai ensi-iltansa, ja vuonna 1963 ”Smurffit” esiintyivät ensimmäistä kertaa belgialaisessa Le Journal de Spirou -sarjakuvalehdessä.

Tällä samalle jatkumolle asettuu sangen luontevasti vihtiläisen salibandyseuran miesten kakkosjoukkueen syysretki Rajakylän Campo-Sport Centeriin pelaamaan salibandyä, kuten salibandyseuran eetokseen kuuluu.

Vuoden 2021 lokakuun 23. päivä osui sattumoisin keskelle syyslomaviikkoa, ja Sudet pääsivätkin liikekannalle sankoin joukoin. Valitettavasti kuitenkin yhteisen osoitteen sijaan valtaosa joukkueesta oli liikekannalla kuka missäkin: lentokoneessa, synttäreillä, lasten synttäreillä, kissanäyttelyssä… ja osa varmaankaan ei tullut peleille ihan vain siksi, kun ei Marttikaan tullut.

Rajakylään siis matkasi vajaamiehinen, mutta täysmielinen Susilauma. Matkaan saatiin yhdeksän kenttäpelaajaa, maalivahti ja valmentaja.

Kompaktilla ryhmällä menomatkan kimppakyyteihin löytyi yhteisymmärrys kuin taikaiskusta. Joukkue saapui pelipaikalle hyvissä ajoin ja äärimmäisen keskittyneenä. Maksimaalinen fokus oli läsnä jo alkulämmittelyfutiksessa, jossa Jussi ”Tutka” Liukkonen fokusoitui löytämään reiät tulevien vastustajien puolustuksissa potkaisemalla pallon noin 50 metristä läpi kenttää ympäröineen aidan ainoasta reiästä.

Kala-Jussin ongittua pallon likimain Kehä III:lta saakka, pääsi keskittynyt futisralli käyntiin. Osoituksena äärimmäisestä keskittymisestä yhtään harhasyöttöä ei nähty, eikä kukaan astunut pallon päälle kuljettaessaan sitä kulmalipulle ja kaatunut rähmälleen. Hiekkakentän pinnassa oli suuren urheilujuhlan tuntua ja lokakuisen räntäsateen tuoksua.

HUURU – VSS II

Päivän ensimmäisessä ottelussa Sudet kohtasivat Huurun, jolla oli ensimmäisestä turnauksesta alla voitto ja tappio. Susien yhdeksää kenttäpelaajaa vastaan Huuru juoksutti kolme kentällistä pelaajia.

Lukumäärällisestä alivoimasta huolimatta VSS-kapteeni Joonas ”Jutila” Lehtinen suorastaan huokui luottamusta omiinsa. Lehtisen kannustava puhe osui jokaista Susi-peluria suoraan sieluun, ja kaikki tunsivat, että tässä kylmässä maailmassa on heille kaikille paikka, ja se paikka on tässä, Rajakylän Campo-Sportin kakkoskentällä vierasjoukkueen maalin edessä huutamassa ”Sudet” kolmannella.

Ottelun päästyä vauhtiin pallo oli välillä Susilla, välillä vastustajalla, ja toisinaan sitä etsittiin kaukalon ulkopuolelta. Hieman yli 10 minuutin pelin jälkeen se löytyi ensimmäistä kertaa Susien maalista, kun vastustaja pääsi rokottamaan huuruisen laukauksen ohi ilmiömäisesti läpi päivän torjuneen Sami ”Highlight” Tenhosen.

Toisessa erässä vauhti kävi niin kiivaaksi, että palloa kuljetettiin, syötettiin ja lauottiin seisaaltaan, kevyestä hölkästä ja jopa vauhdikkaasta juoksusta. Huurun pelaajistolla tosin kävi tässä touhussa sellainen pieni lapsus, että palloa syötettiin myös maasta. Ottelun tuomaristo totesi, ettei sellainen maasta pelaaminen sääntöjen mukaan vetele, ja Sudet pääsivät ylivoimalle.

Ylivoimalla vetelystä vastasi tarkkuuttaan jo siellä hiekkakentällä futispallon kanssa esitellyt Jussi ”Ping-Pong” Liukkonen, joka latasi Tuomas ”Neulansilmä” Naparin millimetrintarkasta passista kierteisen pomppupallon vastustajan verkkoon, tasoittaen tilanteeksi 1–1.

Ottelun toisessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kummankin joukkueen osuessa kertaalleen. Susien maali syntyi jälleen ylivoimalla, tällä kertaa kahden miehen sellaisella. Osuman viimeisteli käytännössä maalin takaa Mikko ”Jekuttaja” Savolainen Kapteeni-Lehtisen esityöstä.

Ottelun kolmannessa erässä Sudet eivät onnistuneet maalinteossa, mutta Huuru-hyökkäys sen sijaan sai kertaalleen pujotettua pelivälineen taidokkaalla rystynostolla VSS-verkkoon.

Ottelun loppuhetkillä Sudet hakivat kiivaasti tasoitusta Huurun puolustaessa vähintään yhtä kiivaasti omaa maaliaan. Viime hetkillä ei nähty mitään lohjalaista tervehdystä kummempaa, ja niin kaksi sarjapistettä kirjattiin Huurun laariin, Susien jatkaessa kolmen pelin jälkeen kera neljän sarjapisteen.

VSS II – PAAPO

Sudet hukuttivat kauden avaustappion tuoman surun kahviin ja Poweradeen, ja olivat jo tunnin kuluttua valmiit uuteen koitokseen. Ja koska yhdeksällä kenttäpelaajalla luutiminen ei Susille tuntunut sopivan, lähdettiin tähän kamppailuun kokeilemaan kahdeksan kenttäpelaajan taktiikkaa.

Vaihtovirheet minimoiva taktiikka puri, ja Sudet veivät ensimmäisen erän laukaukset nimiinsä peräti 11–1. Kaksi susikutia meni maaliinkin. Ensin Jussi ”Nelosdivarin nopeimmat kolme askelta” Liukkonen karkasi vastustamattomaan läpiajoon, laukoi, juoksi kiinni oman reboundinsa ja sutaisi reikäpallon verkkoon. Syötön maaliin antoi Tuomas ”Raipe” Napari, kuten jokainen hallissa ollut varmasti näki.

Avauserän toisessa VSS-maalissa Sudet puhkoivat PaaPon karvauksen uskomattomalla kahden syötön mittaisella ketjulla, jonka jälkeen Mikko ”Sniper 2” Savolainen pääsi juoksemaan puolesta kentästä vastustajan maalin edustalle ja sijoittamaan pelivälineen vastustamattomasti alanurkkaan.

Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, VSS Tuomas ”Pyssy” Naparin toimesta. Esityön maaliin teki Herra Kapteeni itse. Erän lopulla PaaPo kavensi, ja VSS joutui myös alivoimalle. Siitäkin selvittiin.

Kolmannessa erässä ajassa 42:41 peräti 50 % päivän VSS-maaleista viimeistellyt Mikko ”El Magico” Savolainen katkaisi vastustajan avaussyötön ja siirsi pallon verkkoon, vieden Sudet jo ratkaisevan tuntuiseen 4–1 johtoon.

Ratkaisevuuden tunne rahtusen verran karisi heti kymmenen sekuntia myöhemmin PaaPo:n 4–2 kavennuksen myötä, mutta lisämaaleja ei lopulta enää nähty, kiitos Tenhosen Maali- ja Tuholaistorjunta Oy:n sekä tiiviin joukkuepuolustuksen, joka ei joko mennyt tai oli liian väsynyt mennäkseen vastustajan harhautusjuoniin.

23.10.2021 ei kenties luotu maailmankaikkeutta uudestaan, mutta luotiin VSS M2:lle kaksi sarjapistettä nelosdivarin sarjataulukkoon.

Tilastot
Huuru

3 - 2

1 - 01 - 21 - 0
16'MaaliLiukkonen Jussi
16'MaalisyöttöNapari Tuomas
28'MaaliSavolainen Mikko
28'MaalisyöttöLehtinen Joonas