T16 (06-07), T16 valtakunnallinen sarja, lohko 2.

VSS - Classic

BUUGI Liikuntakeskus, Sykeraitti 7-9, Jyväskylä.

VSS T16 Jyväskylässä

VSS T16 oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella tilanteessa, että joukkueemme lähti pelireissuun ilman Oilerssin rinnakkaisedustus pelaajia. Liitto oli laittanut samalle päivälle Oilerssin T18 pelit. Oilerssin sunnuntain vastustaja Porin Karhut eivät halunneet ottelun siirtoa. Näin ollen kutsuimme ja saimme mahtavan määrän T14 joukkueen pelaajia avuksemme. Lähdimme siis nuorella joukkueella haastamaan sarjan kuntopuntarin mukaan kovimmat joukkueet eli Classicin ja Norssin. Pelireissu oli hyvinkin odotettu, koska tiedossa oli historian ensimmäinen pelireissu linja-autolla. Saimme pelireissuun kuskiksi joukkueelle entuudestaan hyvinkin tutun "Marjiksen", joten sen takia tytöt eivät ainakaan ujostelleet pitää hauskaa linja-autossa. Menomatkalla pelattiin myös tietovisa teemalla tunne pelikaverisi, jonka voittajiksi selvisi neljä pelaajaa: Emmi, Salla, Pinja ja Iida, jotka kaikki saivat saman tuloksen eli 10/14.

VSS T16 - Classic

Classic pyöritti peliä hienosti läpi ottelun, mutta kovin usein Classic ei päässyt vaarallisille paikoille eli Classic oli selkeästi pallollisempi joukkue. VSS tytöt pelasivat todella kurinalaisesti puolustuksessa läpi ottelun ja onnistuivat pitämään vastustajan todella hyvin aisoissa. Sudet pääsivät hyville paikoille myös, kun vain malttoivat pysyä pallossa ja haastaa rohkeasti. Susien pelistä ehkä eniten näkyi se, että useammat pelajat eivät ole pelanneet yhdessä kovinkaan paljoa ja taktiset asiat eivät tulleet selkärangasta, joka näkyi eniten reagoinnissa. Mutta silti Sudet pelasivat melko ehjän pelin ja hävisivät vain lukemin 2-5. Tästä pelistä saimme melkoisen annoksen lisää rohkeutta ja näimme pelissä paljon positiivisia onnistumisia. Pelin tsemppariksi palkittiin Emmi ja pelin työmyyräksi palkittiin Iida.

Valmennusta eniten miellytti se, kuinka hyvin joukkueen pelaajat tuli toimeen toistensa kanssa, vaikka puolet joukkueesta oli T14 pelaajia ja toinen puolikas T16 pelaajia. Kaikki olivat yhdessä ja tekivät kaiken yhdessä.

Northern Stars - VSS T16

Norssi oli matkassa parhaimmalla mahdollisella joukkueella ja oli selvästi havaittavissa, että Norssi ei peluuttanut kaikkia pelaajiaan tasaisesti, koska heillä oli isot panokset meitä vastaan käydyssä pelissä. Norssi oli siis saanut siirrettyä oman T18 pelinsä pois ja saivat näin ollen Jyväskylän reissuun todella kovan joukkueen.

Illan toinen peli ei lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla, koska vastustaja karkasi aikaisessa vaiheessa johtoon ja pääsi vielä juuri ennen ensimmäisen erän taukoa 3-0 johtoon. Selvästi luottamus omaan tekemiseen ei ollut riittävällä tasolla, koska vastustajan alku oli sen verran tyly. Vastustaja teki maalinsa todella kovalla prosentilla, jonka takia Sudet saivat hyvää oppituntia siitä miksi vastustajalle ei voi antaa tilaa ja aikaa omassa puolustuspäässä. Vasta kolmannessa erässä sudet pääsivät vähän paremmin peliin mukaan ja onnistuivat rikkomaan vastustajan maalivahdin nollapelin Unan hienon läpiavauksen ansiosta, josta Pinja ei erehtynyt vaan laittoi kylmän viileästi pallon maalin "ylämummoon". Onnistumiset ruokkii onnistumisia ja peli VSS:n maalin jälkeen selkeästi paremmalta ja muutenkin kolmas erä oli todella hyvä ylipäätään.

Nuori joukkue taisteli hienosti ja jokainen varmasti kasvoi monen onnistumisen kautta "pituutta" monta senttiä. Pelin tsemppariksi palkittiin Aada ja pelin työmyyräksi palkittiin Pinja.