Kausiennakko – jatkuuko nousujuhlien jälkeinen hurmos kaudella 2019-2020?
Julkaistu: 11.10.2019 00.00

Kausiennakko – jatkuuko nousujuhlien jälkeinen hurmos kaudella 2019-2020?

Vihdin Salisusien Miesten 2. joukkue nousi kauden 2018-2019 päätteeksi nelosdivariin. Joukkue on vuosien saatossa tehnyt hienoista liikettä 4. ja 5.-divarien rajapinnassa mutta viime vuosina otettu kurssi antaisi olettaa, että liike on jatkossa nousujohteista, tai korkeintaan staattista.

VSS M2 on kiinnittänyt kesän aikana uusia-vanhoja pelaajia joukkueeseen, käynyt harjoitusleirillä ja pelannut tukun harjoitusotteluita. Valmentaja Tea ”Niki” Sutinen on tehnyt väkevää työtä iskostaen seuran pelityyliä myös kakkosjoukkueeseen jo toista vuotta. ”Raippaa ei ole tarvinnut säästellä, sillä joukkue on ollut luonteeltaan jäähdyttelevien pelaajien loppusijoituspaikka ja juniorijoukkueista nousevien tähtien kiitorata pehmeälle mahalaskulle miesten peleihin. Toistaiseksi huutaminen on kannattanut ja viime vuoden rungon varaan on tänäkin vuonna rakennettu tämän vuoden menestystarinaa, perusasioiden kautta.” Niki arvioi joukkueen tilaa kauden kynnyksellä.

Harjoitusleiristä nautittiin viikonloppuna 10.-11.8. Sannäsin kartanossa Porvoossa. Leiriä voisi kuvailla kovien olosuhteiden leiriksi, sillä puitteet lajiharjoittelulle tarjosi alimittainen sali, jonka pintaa kuvaisi parhaiten maalattu filmivanerin karkeampi puoli. Tästä lannistumatta joukkue nautti kartanomiljööstä, mansikkasoseella höystetystä mutakakkujälkiruoasta, frisbeegolfista ja lämmittelylenkeistä peltojen lomassa. Kuntotesteillä todettiin kesäisen nestetankkauksen aiheuttamat vahingot, joiden perusteella valmennusjohto pystyi tehokkaasti optimoimaan harjoittelua vähentämällä hengästymistä aiheuttavaa liikuntaa ja ohjaamalla ongelmatapaukset katkolle. Pitkän treenirupeaman jälkeen lauantai-iltana saunottiin ja keskusteltiin tulevan kauden tavoitteesta. Tavoitteeksi asetettiin paikan vakiinnuttaminen 4. divisioonassa. Sunnuntaina vuorossa oli aamutreenien jälkeen harjoituspeli. Heti leirin päätteeksi PSS:n joukkuetta vastaan pelatun ottelun M2 lopulta hävisi, vaikka ottelua pitkään johtikin. Pelin loppua kohti kuitenkin kahden päivän lähes kuusi harjoitustuntia alkoivat jo painaa kahdella kentällisellä pelanneiden vihtiläisten jaloissa. Käteen jäi siis kosolti dataa valmennusjohdolle ja sopivasti rasitetut reisilihakset! Muut kolme harjoitusottelua 4. ja 5. divisioonassa pelaavia vastustajia vastaan ovat sujuneet M2:lta sekä voitokkaasti että nousujohteisesti.

Nousu nelosdivariin on herättänyt myös kiinnostuksen pelaajamarkkinoilla, ja liike on ollut aktiivista joukkueen suuntaan. Etenkin miesten ykkösjoukkueesta on falskannut materiaalia yli äyräidensä ja heistä vain parhaimmat on kelpuutettu remmiin.

Ensimmäisenä esittelyssä Niko ”El Gato” Vilenius. Ykkösjoukkueen pitkäaikainen kapteeni siirtyi jo ennen edellistä kautta sivuun perheen ja firaabelina tehtävien maaurakointitöiden aiheuttamien aikatauluhaasteiden takia. Miehen maine kiven kovana puolustajana ja pelinjakajana herättää kunnioitusta Hiidenrannasta Vantaan Askistoon asti, jossa mies nykyään pitää majaansa. VSS M2 on tullut tunnetuksi herrasmiesmäisestä pelityylistään, mutta Nikon odotetaan tuovan tähän osaltaan muutoksen: ”Nelosdivari vaatii täysin uudenlaista ajattelua tuomarille annettavan paineen suhteen, ja Nikon aktiivinen suunsoitto ja silmistä näkyvä synnynnäinen syyttömyys auttavat meitä tällä osa-alueella”-linjaa valmentaja Sutinen ja nyökkää kepeillä kävelevän Vileniuksen suuntaan. Niko aloittaakin kauden merkinnällä ”lower body injury” ja toimitus veikkaa miehelle jäähytehoja ottelukeskiarvolla 2+2 min.

Toisena uutena pelaajana on Markku ”Löllö” Lönnberg. Tämä vasemman laidan yksinäinen susi on keskittynyt tulevaan kauteen pelaamalla tennistä ja nauttimalla greippipohjaisia urheilujuomia. Markulla on taustaa sarjatasoilta 1.-5. ja viime kausilta salisusien edarista. Löllön kantti potkii niin kuin rodeohevonen ja paradoksaalisesti vankan tuomaripohjan omaava mies on myös ykköshyökkääjämme verbaalisessa sodassa tuomareita vastaan. Miestä vaivannut flunssa on pitänyt hänet sivussa harjoituksista, joten hän aloittaa kauden sairastuvalta saatesanoilla ”upper body mental injury”.

Stickin suvun salibandydynastian ehdoton helmi, herra Teemu "Teemu" Stick saatiin draftattua edustusjoukkueesta myös täksi kaudeksi kakkoseen. Rauhallinen puolustuspelaaminen ja fyysinen preesens maalin edustalla tuovat pikantin lisän joukkueen pakkikalustoon. Vapaa-ajallaan mies kertoo harrastavansa e-urheilua, vakioveikkausta ja kirjallisuutta.

”Ei kautta ilman Kankkusta!” kertoo vanha vihtiläinen sananlasku. Jaakko ”Jake” Kankkusen siirtyessä armeijan harmaisiin, saatiin kiintiö-Kankkuseksi hänen tilalleen kukas muu kuin herran nuorempi painos Tuomas ”Thomas” Kankkunen. Tuomas edustaa pelaajatyypiltään rauhallista, käsistään taitavaa ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan optimaalista puolustajaa, joita salisusien juniorituotanto on viime vuosina tehnyt sarjassa. Miehellä on myös pelisilmää jakajan paikalle, joten häneltä tullaan odottamaan paljon tulevana kautena ja nähtäväksi jää kasvaako hän isoveljeltään jääneisiin koon 42 Converse-lenkkareihin kauden aikana.

Neljäs kakkosen vahvuuteen edarista liittynyt pelaaja on Martti ”Maali-Mara” Pohjonen. Lempinimi on tarttunut luontevasti siksi, että miehen peliäly on yhtä inspiroivaa kuin kuivuvan maalin kuivumisen seuraaminen. Maali-Mara onkin uusvanha M2 pelaaja, joka eksyi hetkeksi edariin kokeilemaan kolmosdivarin kovuutta. Routa porsaan kotiin ajaa, ja niin mies löysi ilokseen itsensä taas kakkosjengin riveistä!

Valmennusjohto on saanut myös vahvistuksia. Anniina Koivuluoma liittyi valmennusryhmään ja on tuonut osaamistaan kesäharjoitteluun ja fysiikkaharjoitteluun. Anskun tausta fysioterapiasta on tuonut mukavaa vaihtelua erilaisin harjoituksin, pelein ja leikein. Ansku tulee myös auttamaan tilastoinnissa, josta ollaan jo etukäteen pohjattoman kiitollisia otteluraportointidivisioonassa!

Joukkueemme vahvuus menneillä kausilla on ollut rennon vakava suhtautuminen salibandyyn lajina, joka tarjoaa fyysistä virikettä ja saunailtaa sopivassa suhteessa muun elämän vastapainoksi. Ilmapiiri joukkueessa on hyvä ja tulevat otteluraportit tulevat kuvaamaan tarkemmin seuraajillemme kuinka pelit ja elämä joukkueen sisällä tulee soljumaan. Tervetuloa mukaamme kaudelle 2019-2020!
Seuran uusimmat